Εναλλακτικές θεραπείες

Reiki
Tι είναι: Είναι μια εναλλακτική θεραπεία ολιστικού χαρακτήρα, η οποία βασίζεται στην μετάδοση της συμπαντικής ζωτικής ενέργειας, βοηθώντας αποτελεσματικά το υλικό σώμα, αλλά αγγίζοντας και την ψυχή και το πνεύμα του ανθρώπου, δίνοντας του αίσθημα γαλήνης, ηρεμίας και απόλυτης χαλάρωσης.
 Πως γίνεται: Κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας Reiki ο θεραπευτής συντονίζεται με την δόνηση της παγκόσμιας συμπαντικής ενέργειας και γίνεται ο ίδιος ένα ενεργειακό κανάλι, επιτρέποντάς να περάσει από μέσα του η ενέργεια και να μεταφερθεί μέσω των χεριών του στο άτομο που δέχεται το Reiki. 
Tι σημαίνει Reiki: Η λέξη Reiki μεταφράζεται σαν " συμπαντική ζωτική ενέργεια " και προέρχεται από το ιδεόγραμμα " rei " που μεταφράζεται σαν " θεϊκό πνεύμα " και τη λέξη " κι", που σημαίνει ενέργεια ( chi κατά την Κινέζικη, prana κατά την Ινδική κουλτούρα ).
Η θεραπεία: Είναι μια ιδιαίτερα ευχάριστη και χαλαρωτική θεραπευτική μέθοδος, η οποία γίνεται σε όλο το σώμα και διαρκεί περίπου μια ώρα. Ο θεραπευόμενος εάν καταφέρει να χαλαρώσει απόλυτα πάψει να σκέπτεται τον " έξω κόσμο ", τα καθημερινά προβλήματα και συντονιστεί με το θεραπευτή θα νιώσει μια γλυκιά ζέστη και ένα ελαφρύ κάψιμο σε κάθε άγγιγμα του θεραπευτή. Σε λίγο θα νιώθει πολύ χαλαρός και γαλήνιος, και μπορεί να φτάσει ακόμα και στο επίπεδο του " Satori ", που σημαίνει απόλυτη ειρήνη.  Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να χαλαρώσει και να αφεθεί στο θεραπευτικό άγγιγμα.  
Μετά τη θεραπεία: Νιώθει κανείς ξαναγεννημένος! Νιώθει απόλυτα χαλαρός, τα μέλη και το σώμα του τα νιώθει ελαφρύτερα, προσεγγίζει τη ζωή με μεγαλύτερη αισιοδοξία.

Thai massage 
Η θεραπεία Τάι Μασάζ είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική, για την αποβολή του άγχους, του στρες, της κούρασης, αλλά και των μυοσκελετικών και ψυχολογικών προβλημάτων. Όταν εφαρμόζεται σωστά δίνει ένα αίσθημα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ  λόγω της αύξησης της κινητικότητας και του εύρους κίνησης των αρθρώσεων, ΓΑΛΗΝΗ, ΨΥΧΙΚΗ ΗΡΕΜΙΑ. Τονίζω εδώ τη σωστή εφαρμογή διότι υπάρχουν πολλοί οι οποίοι διατείνονται ότι είναι γνώστες της θεραπευτικής αυτής μεθόδου, οι δήθεν γνώσεις τους όμως περιορίζονται στο να ξαπλώσουν τον ασθενή στο πάτωμα και να του τραβήξουν τα άκρα. Το τάι μασάζ είναι κατί πολύ περισσότερο από αυτό…    
Οι εξειδικευμένοι χειρισμοί επιφέρουν την πλήρη απελευθέρωση του μυοσκελετικού και του νευρικού συστήματος, βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος και όλα τα εσωτερικά όργανα αρχίζουν να λειτουργούν καλύτερα. Το σώμα σταματά να είναι φυλακή για το πνεύμα και παίζει τον ρόλο για τον οποίο έχει δημιουργηθεί, να είναι δηλαδή το εκτελεστικό όργανο, η κατοικία και το μέσο επικοινωνίας του πνεύματος με το γήινο περιβάλλον. Το Tai massage είναι η καλύτερη θεραπευτική μέθοδος που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο σύγχρονος άνθρωπος, για να καταπολεμήσει το άγχος, το στρες τα διάφορα ψυχολογικά προβλήματά (κατάθλιψη, νευρώσεις κτλ), τους μυϊκούς και σκελετικούς πόνους, την κακή κυκλοφορία του αίματος. 
Είναι μια πολύ καλή λύση για να επιδιορθώσουμε τις βλάβες που προκαλούμε οι ίδιοι στον εαυτό μας με τις αρνητικές σκέψεις και συναισθήματα, τον αγώνα δρόμου στον χώρο εργασίας, τον αγώνα που δίνουμε όλοι οι άνθρωποι στη σημερινή αγχώδη και πολυτάραχη καθημερινότητα...  
Είναι ένας δρόμος προς την ΥΓΕΙΑ , την ΕΥΕΞΙΑ , την ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ του ΜΥΑΛΟΥ και του ΣΩΜΑΤΟΣ

Ινδικό μασσάζ κεφαλής (campisage)
Τμήμα της αρχαίας ολιστικής παράδοσης Αγιουρβέντα, το Ινδικό μασάζ κεφαλής, εκτελείται στο κεφάλι, το πρόσωπο, τους ώμους και το πάνω μέρος της πλάτης –όλα τα σημεία όπου τείνει να συσσωρεύεται η ένταση και το άγχος. Παραδοσιακά, οι Ινδές χρησιμοποιούν φυσικά έλαια που έχουν θαυμάσιες καλλυντικές ιδιότητες, διατηρώντας τα μαλλιά υγιή και λαμπερά. Όμως η θεραπεία αυτή μπορεί να γίνει και χωρίς λάδι εάν κάποιος δεν το θέλει, αφού και μόνο το μασσάζ ωφελεί τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής.
Το ινδικό μασσάζ κεφαλής όμως δεν σταματά εδώ, αλλά προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία του σώματος και του νου. Οι αυτοθεραπευτικές ικανότητες του σώματος και του νου είναι το πιο αποτελεσματικό εργαλείο που έχουμε στη διάθεσή μας. Η πρόσβαση σε αυτό το εργαλείο είναι ευκολότερη κατά τη βαθιά χαλάρωση.

ινδικό μασσάζ κεφαλής και ώμων
Οι σταθερές αλλά απαλές και ρυθμικές κινήσεις του ινδικού μασσάζ κεφαλής χαλαρώνουν εντάσεις και άγχος, απαλύνουν πονοκεφάλους και πόνο στα μάτια, βελτιώνουν τη συγκέντρωση και επαναφέρουν τη ζωτικότητα.
Όταν οι μύες της κεφαλής, του τραχήλου, της ωμικής ζώνης και του άνω τμήματος της πλάτης είναι χαλαροί, τα αρνητικά συναισθήματα όπως άγχος, φόβος, θυμός, εκτονώνονται. Ο νους αποκτά ξανά την αρμονία του και συντονίζεται με ότι τον περιβάλει. Απαλλασσόμαστε από τη νοητική κόπωση και γενική κατάπτωση και πλημμυρίζουμε από ενθουσιασμό για τη ζωή.
Το ινδικό μασάζ κεφαλής είναι μια θαυμάσια θεραπευτική μέθοδος που μας αναζωογονεί και μας βοηθά να ανταποκριθούμε καλύτερα σε όλες τις σωματικές, διανοητικές και συναισθηματικές απαιτήσεις που έχει η καθημερινότητα ενός πολυάσχολου ανθρώπου.
Γίνεται παντού, ακόμη και στο χώρο της δουλειάς, αφού ο θεραπευόμενος κάθεται σε καρέκλα και δεν χρειάζεται να βγάλει τα ρούχα του.


Αποθεραπεία της μέσης με γιόγκα 
Οι περισσότεροι άνθρωποι, υποφέρουν από κάποιο πρόβλημα στην μέση τους την σημερινή εποχή της καθιστικής και αγχώδους ζωής που σχεδόν όλοι μας ζούμε. Η Γιόγκα είναι μια εξαιρετική θεραπεία για τα προβλήματα της μέσης (χρόνια η σε υποξεία φάση), ενώ ταυτόχρονα μειώνει σε πολύ μεγάλο βαθμό τον χρόνο ανάρρωσης και αποτρέπει από περαιτέρω κακώσεις στην μέση ενισχύοντας τα μυϊκά συστήματα της περιοχής ενδυναμώνοντας τα αλλά και αυξάνοντας σε απίστευτο βαθμό την ευλυγισία και αιμάτωση της περιοχής.
Το αίμα όπως όλοι γνωρίζουμε μεταφέρει μέσα του το πολύτιμο οξυγόνο, και έτσι παρατηρείται μείωση των φλεγμονωδών διηθήσεων καθώς και των οιδημάτων(πρηξίματα), μειώνεται ο μυϊκός σπασμός και πόνος καθώς και η σκληρότητα των αρθρώσεων.

Οι χρόνιοι πόνοι και όλοι οι ήπιοι τραυματισμοί στην μέση μπορούν να αντιμετωπιστούν με γιόγκα ασάνας αφού κανείς επισκεφθεί τον ιατρό του, γίνει διάγνωση και λάβει την άδειά του. Δέον είναι τις ασκήσεις να υπαγορεύσει ειδικός φυσικοθεραπευτής-κινησιοθεραπευτής ώστε να αποφευχθεί νέος τραυματισμός του ασθενή. Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι ο Αμερικανικός Οργανισμός Υγείας έχει προ πολλού υιοθετήσει αρκετές γιόγκα ασάνας και αρκετοί ιατροί τις συνιστούν σαν αποθεραπεία μετά από τραυματισμούς της μέσης και αφού παρέλθει η οξεία φάση.

Οδηγίες αποκατάστασης: 1.ΟΞΕΙΑ ΦΑΣΗ. Όταν είμαστε σε οξεία φάση, υπάρχει έντονος πόνος και εν πάση περιπτώσει επί δυο 24ωρα συνίσταται η σε ύπτια θέση (ανάσκελα) κατάκλιση με 1 μαξιλάρι κάτω από τα γόνατα και μια χονδρή πετσέτα πίσω από τη μέση (στην οσφυϊκή λόρδωση).
2.ΥΠΟΞΕΙΑ ΦΑΣΗ-ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑ. Αρχίζουμε τις ασανας με προσοχή και αφού έχουμε πάρει την άδεια του ιατρού μας και μας καθοδηγεί ειδικός φυσικοθεραπευτής-κινησιοθεραπευτής. Σε κάθε περίπτωση που κάποια ασάνα προκαλέσει έντονο πόνο, μούδιασμα η δυσφορία σταματάμε αμέσως. Εφόσον αντιληφθούμε ότι μπορούμε πρέπει να παραμένουμε στην τελική στάση όπου εκεί αναπνέουμε βαθιά, αργά και σταθερά . Στο τέλος της εξάσκησης παραμένουμε με ένα μαξιλάρι κάτω από τα γόνατα και διπλωμένη πετσέτα πίσω από την μέση (στην οσφυϊκή λόρδωση). Η συχνή εφαρμογή των στάσεων της γιόγκα ενισχύει όλο το ανθρώπινο μυϊκό σύστημα, βελτιώνει τη ΣΤΑΣΗ, διότι το μυϊκό σύστημα είναι εκείνο το οποίο είναι υπεύθυνο για την στήριξη όλων των αρθρώσεων του σώματος μας(πχ. άρθρωση του ώμου, ισχίου, σπονδυλικής στήλης).
ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΥΝΙΣΤΑΤΕ Η ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΟΥ ΑΣΘΕΝΗ ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥ